Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen Rijgedrag Taxiverzekering

Volledige dienstverlening op het internet, met persoonlijke begeleiding op de achtergrond”

Contact opnemen

Nag Verzekeringen
Van ’t Hoffstraat 26 A
3863 AX NIJKERK

E: info@nagdirect.nl
T: 033 460 00 00

Veelgestelde vragen Rijgedrag Taxiverzekering:

Wat is de Rijgedrag Taxiverzekering?

De Rijgedrag Taxiverzekering is de enige taxiverzekering in Nederland met rijgedrag afhankelijke premie.

Wat zijn de voordelen om de Rijgedrag Taxiverzekering af te sluiten via de Nederlandsche Assurantie Groep?

Via de Nederlandsche Assurantie Groep, NAG Verzekeringen heeft u de beschikking over adviseurs welke al uw vragen kunnen beantwoorden en u ontzorgen. De adviseurs zijn zowel per email als telefoon te bereiken. Daarnaast krijgen u en uw collega’s bij het afsluiten van de Rijgedrag Taxiverzekering korting op overige verzekeringen zoals de inboedel, opstal en reisverzekering.

Wat zijn de voordelen van de Rijgedrag Taxiverzekering?

Taxibedrijven, vlooteigenaren en zelfstandige werkende taxichauffeurs besparen op hun verzekeringspremie doordat de Rijgedrag Taxiverzekering goed rijgedrag en vakmanschap van taxichauffeurs beloont met een lagere premie. Dit stimuleert veilig en verantwoord rijgedrag. Dat bespaart ook op onderhoud en brandstofkosten en is positief voor verkeersveiligheid en het milieu. De Rijgedrag Taxiverzekering verbetert daarmee het imago van de hele taxibranche.

Hoe hoog wordt de premie als ik overstap naar de Rijgedrag Taxiverzekering?

U kunt bij de Nederlandsche Assurantie Groep vrijblijvend een offerte aanvragen. Bij het afsluiten van de verzekering start de chauffeur op het oranje basistarief. Dit wordt afhankelijk van het gemonitorde rijgedrag verlaagd (groen) of verhoogd (rood).

Bijkomende maandelijkse kosten bij de Rijgedrag Taxiverzekering zijn € 40,00 voor het abonnement op de rijgedragtechnologie. Het inbouwen van deze technologie kost eenmalig € 225,00. Daarnaast betaalt u bij 1 voertuig een borg van €750,-.

Hoe ziet de rijgedragtechnologie eruit welke door de Rijgedrag Taxiverzekering gebruikt wordt?

Deze techniek bestaat uit een dongel met sensoren die achter het dashboard van je taxi wordt ingebouwd. Dit apparaatje registreert rijgedrag zoals snelheid, bochten en afremmen. De dongel is verbonden met internet en geeft de informatie over jouw rijgedrag door aan registratiesoftware. Daarnaast krijg je twee camera’s in je taxi, een die vooruit en een die achteruit is gericht. De software kan in geval van een aanrijding 30 seconden voor en 30 seconden na de aanrijding terugzien vanuit de camera. Dit gebeurt alleen als er discussie is over de schuldvraag. Er wordt dus verder nooit iets vastgelegd met deze camera’s.

Hoe houdt de Rijgedrag taxiverzekering het rijgedrag van taxichauffeurs bij?

Er wordt gebruik gemaakt van de technologie van ULU. Dat is een wereldwijd opererende bedrijf dat is gespecialiseerd in rijgedragtechnologie en dat hier veel praktijkervaring mee heeft opgedaan. Het is bewezen betrouwbare software en hardware die internationaal wordt gebruikt. 

Wat is er vernieuwend aan de Rijgedrag Taxiverzekering?

De Rijgedrag Taxiverzekering gebruikt technologie in het taxivoertuig om het rijgedrag van de taxichauffeur te monitoren en te voorspellen. De premie voor de taxiverzekering wordt maandelijks aangepast aan het rijgedrag en schadeverloop. Zo heb je als taxichauffeur met goed rijgedrag invloed op de hoogte van de maandpremie.

Wat zijn de voordelen van de Rijgedrag Taxiverzekering?

Taxibedrijven, vlooteigenaren en zelfstandige werkende taxichauffeurs kunnen duizenden euro’s verzekeringspremie per jaar per taxi besparen doordat de Rijgedrag Taxiverzekering goed rijgedrag en vakmanschap van taxichauffeurs beloont met een lagere premie. Dit stimuleert veilig en verantwoord rijgedrag. Dat bespaart ook op onderhoud en brandstofkosten en is positief voor verkeersveiligheid en het milieu. De Rijgedrag Taxiverzekering verbetert daarmee het imago van de hele taxibranche.

Voor wie is de Rijgedrag Taxiverzekering?

De Rijgedrag Taxiverzekering kan worden afgesloten door taxibedrijven, zelfstandig werkende taxichauffeurs en vlooteigenaren.

Iedere taxichauffeur komt in aanmerking voor de Rijgedrag Taxiverzekering mits hij of zij aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt 0 of meer schadevrije jaren (niet negatief)
  • Je bent minimaal 22 jaar oud en bent tenminste 3 jaar in het bezit van een Nederlands rijbewijs
  • Je bent in het bezit van een taxi keurmerk (TX Keurmerk, Gemeentelijk keurmerk)
  • Bereid om de rijgedrag technologie in de taxi te laten installeren
Hoe zeg ik mijn huidige taxiverzekering op?

U kunt uw huidige taxiverzekering zelf opzeggen bij uw huidige maatschappij of gebruik maken van onze opzegservice. Hiervoor dient u dit formulier te downloaden en ingevuld retour te sturen. Dan verzorgen wij de opzegging voor u.

NAG Direct opzegformulier

Ik heb geen TX-Keurmerk, wat nu?

Dan kom je niet in aanmerking voor deze verzekering. Heb je wel een gemeente keurmerk? Vraag dan bij ons na of deze aan de eisen voldoet.

Hoe lang loopt de Rijgedrag Taxiverzekering?

De verzekering loopt gedurende de overeengekomen contracttermijn, in de basis is dat een jaar. Wil je de verzekering beëindigen, dan kan dat na de eerste premievervaldatum van je contract met een opzegtermijn van dertig dagen.

Wanneer moet ik de premie van de verzekering betalen?

Je geeft bij het afsluiten toestemming om de premie maandelijks automatisch te incasseren. De premie kan maandelijks variëren, omdat je met je rijgedrag een korting of toeslag kunt krijgen. 

Kan ik mijn Rijgedrag Taxiverzekering tussentijds opzeggen?

Het eerste verzekeringsjaar is de verzekering niet op te zeggen. Hierop zijn een paar uitzonderingen, zoals verkoop, totaal verlies van de taxi, of als het voertuig niet meer als taxi gebruikt wordt.

Na het eerste jaar kunt u de verzekering elke dag opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen

 

Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

U heeft de keuze tussen alleen een WA-verzekering of een WA Volledig cascoverzekering. 

Wat is het verschil tussen WA en WA casco?

Een WA autoverzekering is verplicht voor iedereen die een taxi op zijn op haar naam heeft staan. Deze taxiverzekering dekt schade die je met je taxi veroorzaakt en waarvoor je aansprakelijk bent. WA dekt letselschade en zaakschade aan anderen in geval van een aanrijding. De WA verzekering dekt geen schade aan je eigen taxi, alleen schade van de tegenpartij. Eigen schade moet je dus zelf betalen.

De WA volledig casco verzekering, ook wel allrisk taxiverzekering genoemd, biedt de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan de eigen taxi, zelfs als je deze zelf hebt veroorzaakt. Als je taxi total loss wordt verklaard krijg je bij een nieuwe taxi mogelijk de aanschafwaarde of een hogere dagwaarde vergoed. Heb je een lening afgeslote voor je nieuwe taxi, dan voorkomt deze verzekering mogelijk ook dat je in geval van total loss met een restschuld op je lening blijft zitten.      

Kan ik privé schadevrije jaren mee laten tellen voor de Rijgedrag Taxiverzekering?

Ja, ook je privé opgebouwde schadevrije jaren mogen worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat ze niet voor een ander voertuig in gebruik zijn.

Kan ik mijn taximeter meeverzekeren?

Wij zien de taximeter als een accessoire. Deze is bij WA + Volledig Casco standaard verzekerd tot € 1.500 excl. btw.

U brengt een offerte uit onder voorbehoud van acceptatie, wat betekend dit?

De verzekeraar heeft te allen tijde de mogelijkheid een verzekering af te wijzen bijvoorbeeld bij negatieve schadevrije jaren of bij geen juist taxikeurmerk

Mag ik een andere bestuurder op mijn taxi laten rijden?

Dat kan, maar dan moet wel op je polisblad vermeld staan dat er meerdere bestuurders in de taxi rijden. De gegevens van de bestuurders moet je vooraf doorgeven. Ook tussentijdse wijzigingen in bestuurders moet je doorgeven. Rijden er personen in de taxi die niet gemeld zijn dan kan dit gevolgen hebben voor de schade uitkering.

Hoe ziet de rijgedragtechnologie eruit welke door de Rijgedrag Taxiverzekering gebruikt wordt?

Deze techniek bestaat uit een dongel met sensoren die achter het dashboard van je taxi wordt ingebouwd. Dit apparaatje registreert rijgedrag zoals snelheid, optrekken en afremmen. De dongel is verbonden met internet en geeft de informatie over jouw rijgedrag door aan registratiesoftware. Daarnaast krijg je twee camera’s in je taxi, een die vooruit en een die achteruit is gericht. De software kan in geval van een aanrijding 30 seconden voor en 30 seconden na de aanrijding terugzien vanuit de camera. Dit gebeurt alleen als er discussie is over de schuldvraag. Er wordt dus verder nooit iets vastgelegd met deze camera’s.    

Hoe werkt de Bonus/Malus tabel?

Dit is de premiekorting die u met de schadevrije jaren heeft opgebouwd. Bij de beëdiging van de huidige polis vermeld uw vorige verzekeraar uw opgebouwde schadevrije jaren in een databank genaamd ‘Roy Data’. U ontvangt een kennisgeving van uw huidige verzekeraar van deze opgebouwde schadevrije jaren. Uw schadevrije jaren welke in de databank ‘Roy Data’ staat vermeld kan NAG Verzekeringen over nemen op uw nieuwe verzekering. Op basis van de schadevrije jaren zullen wij de bonus/malus-trede en – korting controleren en zo nodig opnieuw vaststellen.

Hoe houdt de Rijgedrag Taxiverzekering het rijgedrag van taxichauffeurs bij?

Om het rijgedrag te kunnen volgen beoordeelt de software de informatie die binnenkomt vanuit jouw taxi. Dit gebeurt aan de hand van datascience en analytics, dus volledig geautomatiseerd.

Waar kan ik de rijgedragtechnologie voor mijn taxi laten installeren?

Zodra jouw taxiverzekering is afgesloten geven wij je gegevens door aan Cartracker, dat is het bedrijf dat de software en hardware voor de rijgedragtechnologie levert. Cartracker neemt vervolgens contact met je op om de dongel met sensoren en de camera’s te laten installeren door een bedrijf bij jou in de buurt. Dit moet binnen twee weken gebeuren nadat jouw verzekering is ingegaan.

Waarom kan ik geen offerte krijgen bij negatieve schadevrije jaren?

Deze verzekeraar heeft er bewust voor gekozen dit risico niet te accepteren. Indien u evengoed een offerte wenst zullen wij deze voor u bij en andere verzekeraar opvragen. Dit zal dus niet gericht zijn op rijgedrag

Wat gebeurt er als de opgegeven schadevrije jaren toch niet juist blijken te zijn?

Indien het aantal schadevrije jaren lager is dan opgegeven zal de premie hoger worden. Is het aantal schadevrije jaren hoger dan opgegeven zal de premie lager worden. Blijkt er sprake te zijn van negatieve schadevrije jaren zal de polis beëindigd worden.

Hoe weet ik zeker dat de rijgedrag technologie betrouwbaar is en geen fouten maakt?

We gebruiken technologie van ULU. Dat is een wereldwijd opererende bedrijf dat is gespecialiseerd in rijgedragtechnologie en dat hier veel praktijkervaring mee heeft opgedaan. Het is bewezen betrouwbare software en hardware die internationaal wordt gebruikt.  

Wat heb ik aan de app die bij de rijgedragtechnologie hoort?

Je krijgt een app op je mobiele telefoon die jou op de hoogte houdt van de informatie die vanuit jouw taxi wordt doorgegeven en geregistreerd. Zo ben je hier altijd van op de hoogte en weet je precies wat er bekend is over jouw rijgedrag. Aan de hand daarvan kun je bijvoorbeeld je rijstijl aanpassen als dat nodig is om je premie verder te verlagen.

Waarom moet ik abonnementskosten betalen voor de rijgedragtechnologie?

De leverancier van de rijgedragtechnologie verhuurt de apparatuur en schrijft hier op af. Bovendien draagt het abonnementsgeld bij aan steeds verder verfijnen van de bijbehorende software. 

Mag dat wel, rijgedrag van taxichauffeurs volgen en vastleggen via technologie?

De werkwijze van de Rijgedrag Taxiverzekering voldoet volledig aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy, inclusief de Europese AVG (algemene verordening gegevensbescherming). Door de Rijgedrag Taxiverzekering af te sluiten geeft de taxichauffeur toestemming om gegevens over het rijgedrag te gebruiken om de hoogte van de maandpremie vast te stellen.  

Neem contact op met uw adviseur

Share This